Nu 10% korting op meerdere vakantiehuizen! Bekijk details >
Onderhoud dak opfrissing houtwerk vakantiehuis

Opfrissing & onderhoud buitenzijde van ons huis

Onderhoud dak opfrissing houtwerk vakantiehuis

Inmiddels zijn we net iets meer dan een jaar de trotste eigenaren van ons vakantiehuisje in Frankrijk, Magnolia 174 op vakantiepark Village le Chat, en hebben we aan met name het interieur al aardig wat gedaan. Daar later meer over, want nu vonden we het weleens tijd worden om na het terras ook wat onderhoud te plegen aan buitenkant van ons huis.

Iets wat wij erg belangrijk vinden. Wij vinden het namelijk belangrijk, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze huurders, om zowel het interieur als het exterieur van ons vakantiehuis in goede staat en up te date te houden. Daarom hebben we dit keer het dak onderhanden laten nemen en hebben we het houtwerk aan de buitenzijde van een extra likje verf voorzien.

Hieronder de voor en na foto’s. Zeg nou zelf, ziet dat er niet goed uit? 😉 Wij zijn er in ieder geval erg tevreden over en wat ons betreft is ons huisje weer klaar voor de drukke huurperiode die eraan zit te komen.

Onderhoud & reiniging dak

Het is raadzaam om zeker eens in de twee jaar het dak van je vakantiehuis te laten reinigen. Dit kan je zelf doen, maar wij hebben besloten het dit jaar door een professional te laten doen. Zij hebben o.a. het vele mos van het dak verwijderd en een beschermingslaagje aangebracht. Het resultaat mag er wezen!

Verflaag houtwerk buitenzijde

Aan de buitenzijde van ons vakantiehuis is aardig wat houtwerk aanwezig waaronder de luiken, de deur en de overkapping bij de entree. Net als bij elk normaal huis is het natuurlijk belangrijk om dit houtwerk goed te onderhouden en zo nu en dan te voorzien van een nieuwe laag verf. Afgelopen meivakantie hebben we dit houtwerk dan ook onder handen genomen. Zie hieronder weer het resultaat. Een noodzakelijke maar volgens ons ook een fijne opfrissing van de buitenzijde van ons huis.

De entree

Voor de entree ontbreekt helaas een goede vergelijkbare vóór foto, maar ook dit geeft al een aardig goed beeld van de verbetering die het verven heeft opgeleverd.

Houten luiken

Met het verven van de luiken en het houtwerk onder de dakrand aan de voorzijde kunnen we voorlopig weer even vooruit. Hoe vinden jullie het geworden? En hoe belangrijk vinden jullie een goed onderhouden huisje bij het huren eigenlijk? Laat het ons hieronder middels een reactie weten. Wij zijn erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *