Nu 10% korting op meerdere vakantiehuizen! Bekijk details >
Karpervissen planchas vakantie frankrijk

Visvakantie met vakantiehuis in Frankrijk?

Karpervissen planchas vakantie frankrijk

Ben jij een echte visfanaat? En ben je op zoek naar een visvakantie met vakantiehuisje? Dan is een vakantiehuis in Zuid West of Zuid Frankrijk echt iets voor jou. De regio Poitou-Charentes op de grens van de Dordogne en de Charente, staat hierin ookwel bekend als het visparadijs van West-Frankrijk. Het is een prachtig bosrijk natuurgebied met allerlei verschillende wateren om te kunnen vissen.

Wil je zonder vergunning vissen? Dan is het voor de vakantiehuizen op onze site gelegen op het vakantiepark Village le Chat ook mogelijk om te vissen aan het meer op het park. Kortom, of nou je met je gezin of een stel vrienden op viskantie gaat of overdag wilt vissen of liever aan nachtvissen doet, er zijn mogelijkheden te over in deze regio.

Vissen met vergunning

In de omgeving zijn er dus verschillende mogelijkheden om met vergunning te sportvissen in zoetwater. Allen binnen redelijke afstand of zelfs op loopafstand van de huizen op deze site. Hieronder vind je een korte uiteenzetting van een aantal van de mogelijkheden op openbaar en privé water.

Ben je van plan in de omgeving te gaan vissen? Laat je dan vooral even extra goed informeren door regionale/gemeentelijke instanties. Deze kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en de benodigde vergunningen.

Karpers en nachtvissen op (500 meter) loopafstand

Allereerst heb je op 500 meter en dus op loopafstand plaatsje Planchas waar L’Etang du Moulin de Planchas zit. Je vindt hier meer dan 300 vissen waaronder gewone Karpers, Spiegelkarpers, Koi Kapers en Steuren en vissen tot wel 25 kg.

Aan de vijver met een oppervlake van maarliefst 6 hectare water zijn 5 visstations te vinden allen makkelijk toegankelijk en uitgerust met alle faciliteiten voor de optimale omstandigheden en een fantastische viservaring. Het complex maakt deze ervaring compleet, want het is met douches, toiletten, koelkasten, diepvriezers en internettoegang ook nog eens van alle gemakken voorzien.

Besluit je te gaan vissen bij L’Etang du Moulin de Planchas dan heb je de mogelijkheid om begeleid te vissen voor €6,- per dag of om zelf een post te huren voor een prijs varierend van €55,- tot €65,- op basis van 48 uur.

Vissen met elke ochtend vers brood op 2 km

Niet veel verder dan de privé-visvijver L’Etang du Moulin de Planchas op 2 km afstand van het park vind je de privé-vijver van Domaine de la Grole. Deze vijver is ruim 7,5 hectare groot, zelfs nog een stukje groter dan de vijver in planchas, en omgeven door een prachtig wild landschap.

Je kan er het gehele jaar van januari tot december een plekje reserveren aan één of meerdere van de 6 visstations. Vissen die je er o.a. tegenkomt zijn ook weer Spiegelkapers, Koi Karpers en Steuren en deze varieren in grootte van 10 kg tot 23 kg.

Ook bij Domaine de la Grole zijn er douches en doortoiletten aanwezig en is het mogelijk om verse en schone boilies te kopen, maar wat deze locatie echt uniek maakt is dat er de mogelijkheid is om elke ochtend vers brood en/of boodschappen te laten bezorgen. Heerlijk toch!? Dus hou je van een beetje luxe tijdens visvakantie dan is dit zeker het proberen waard.

Meevallen, Brasems en Karpers op 10 km

Wil je tussen al het “geweld” van de Karpers wat afwisseling dan is het wellicht het overwegen waard om het iets verderop te zoeken. Op circa 10 kilometer van ons park vind je namelijk de meren van Massinac waar je naast Karpers ook kan vissen op bijvoorbeeld Meervallen en Brasems.

Een visvergunning van het departement is hierbij wel verplicht, maar daarmee kan je dan zowel overdag als ’s nachts terecht. Voor de nachtelijk vissessies zijn er speciale nachtviszones aangemerkt.

Vissen zonder vergunning

Liever zonder vergunning vissen? Bijvoorbeeld met de kinderen of het hele gezin? Dat is ook heel goed mogelijk en zelfs de binnen “muren” van het park, want op het park bevindt zich een meer waar gevist kan en mag worden. Zonder vergunning dus, maar ook nog eens gratis! Kortom, ideaal voor een visvakantie met het gezin!

Ideaal, maar niet uitsluitend, om bijvoorbeeld met je kinderen te gaan vissen in een gemoedelijke, rustige en kindvriendelijke omgeving. Niet uitsluitend omdat dit niet inhoudt dat het vissen op dit meer alleen leuk is voor kinderen en je hier van doen hebt enkel kleine vissen. Nee, want ook hier is onder andere te vissen op karpers, Steuren en Voorns. Kortom, een goed alternatief wanneer je het lekker dichtbij huis wilt zoeken en het wat betaalbaarder wilt houden.

Kort nog even de mogelijkheden op een rijtje

PlaatsAfstandVergunning?PrijsType vissen
Village le Chatcirca 300 meterNeeGratiso.a. Gewone Karpers, Steuren,
Voorns
L’Étang du Moulin de Planchascirca 500 meterJaBegeleidend visser €6,- per dag
Eigen post €55 – €65 o.b.v. 48 uur
o.a. Gewone Karpers, Spiegelkarpers, Koi Kapers, Steuren
Domaine de la Grole 2 kilometerJaOnbekendo.a. Spiegelkarpers, Koi Karpers, Steuren
Massignac10 kilometerJa€30,- o.b.v. departementale vakantievergunning voor 14 dageno.a. Karpers, Meervallen, Brasems,
Voorns

Vakantiehuizen nabij privé visvijver

Heb je interesse om een vakantiehuis in het visparadijs van West-Frankrijk te huren? Bekijk dan de leuke en sfeervolle Franse vakantiehuizen en luxe villa’s van Nederlandse eigenaren in deze regio die via onze website worden verhuurd.

Interesse in het huren van een vakantiehuis? Check de beschikbaarheid

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *