Vakantie in de Charente

Vakantie in de Charente

Vakantie in de Charente

Kijk je ook zo uit naar een vakantie te midden van de natuur? Een plek waar rust en activiteit hand in hand gaan? En waar je nog kunt genieten van een authentieke Franse beleving, ver weg van de drukte van het massatoerisme? Kies dan voor een vakantie in de Charente in zuid-west Frankrijk!

Een nog relatief onbekend departement dat tegen het bekendere en onder Nederlanders zeer populaire Dordogne aan ligt en zich kenmerkt door een gevarieerd landschap met prachtige natuur, de mooiste kastelen (of in goed Frans Châteaux) en idyllische Franse dorpjes. Maar ook een regio waar je tal van leuke en avontuurlijke activiteiten kan vinden

Kaart Frankrijk Poitou-Charentes

Lees hieronder meer of bekijk de vakantiehuizen in deze streek via onderstaande button.


Geschiedenis, Wijn en Avontuur

De Charente-streek in Frankrijk is een geweldige bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, prachtige natuur of culturele activiteiten, de Charente heeft het allemaal.

Ontdek de cultuur en rijke historie van de Charente

Gefaciniceerd door kastelen en historische gebouwen? Dan is de Charente de perefect bestemming voor jouw vakantie. De streek staat namelijk bekend om de fraaie historische gebouwen, zoals de kathedraal van Saint-Pierre in Angoulême en het kasteel van La Rochefoucauld. Deze bieden een buitengewoon interessant doorkijkje in de rijke historie van de streek en zijn daarom een must-see voor elke bezoeker.

Evenals het indrukwekende Oradour-sur-Glane waar de 2e wereldoorlog diepe sporen heeft nagelaten en dat nu fungeert als herdenkingsplaats.

Cultuur Kasteel Chateau de la Rochefoucauld vakantie Frankrijk
Kasteel van La Rochefoucauld

De natuur: een samenspel van rust en activiteit

Rivier la Tardoire

Ook als natuurliefhebber of buitensportfanaat kan je je hart ophalen in de Charente. De streek kent immers uitgestrekte bossen, rivieren en meren waar je o.a. heerlijk kan mountainbiken over mooie bospaden of bijvoorbeeld kan kanoën door de vele rivieren.

Maar waar je natuurlijk ook helemaal tot rust kunt komen tijdens een ontspannen wandeling of onder het vissen. In de zomermaanden is het hier heerlijk vertoeven, met warme temperaturen en veel zon!

Van Cognac-productie tot wijngaarden

Als je aan wijn denkt, dan denk je aan Frankrijk. En dat is natuurlijk met een reden, want het is hét wijnland van Europa, zo niet de wereld.

In de Charente vind je vele wijngarden waar goede kwaliteitswijnen geproduceerd worden die zeker een bezoekje waard zijn. Echter, is de regio op het gebied van drank beroemd om de Cognac-productie en vormt een bezoekje aan de stad Cognac en de Cognac-huizen een unieke belevenis.

Cognac-huis

Lokale marktjes en shoppen in grote steden

Markten en shoppen in de Charente
Authentieke Franse markt

Uiteraard kan je ook terecht voor het betere “shop-werk” ;). Zo vind je in Angoulême een leuke mix van Franse boutique-jes en populiare winkelketens als H&M en Zara in de overdekte koopgoot.

Of ontdek lokale specialiteiten en producten op één van de vele authentieke markten in de talloze charmente en idyllische Franse dorpjes van de Charente.

Kortom, de perfecte plek om met je gezin of partner tot rust te komen en samen onvergetelijke herinneringen te maken.

Interesse in een vakantiehuis? Check de beschikbaarheid!

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Let op:
Er gelden nog wel aanvullende Corona maatregelen in Frankrijk. Laat jezelf dus goed informeren en hou de website van de overheid goed in de gaten voor de laatste status.