Nu 10% korting op meerdere vakantiehuizen! Bekijk details >

Een golfreis maken? Kies voor een golfvakantie in Frankrijk!

Ben je helemaal gek van golfen? En overweeg je een golfreis naar het buitenland? Dan is een golfvakantie in Frankrijk in de regio van Charente en de Dordogne zeker de moeite waard! Of je nu een beginner of een gevorderde golfer bent deze regio heeft voor iedere type golfer wat te bieden. Zo is het o.a. mogelijk om lessen te volgen bij de verschillende golfbanen en zijn er banen waar je niet in het bezit hoeft te zijn van een GVB tot banen met internationale alure die zelfs een uitdaging vormen voor de meest gevorderde golfers.

Meerdere golfbanen in de regio…

Een van de eerste banen in Europa werd in de 19e eeuw in Frankrijk aangelegd. Sindsdien zijn er vele bijgekomen en is Frankrijk een zeer populair golfland geworden. Steeds meer buitenlandse golffanaten kiezen dan ook voor een golfreis of golfvakantie naar Frankrijk.

Van de inmiddels honderden golfbanen in Frankrijk bevinden er zich enkele tientallen in de deparmenten Charente en Dodorgne. Hieronder een overzicht van een aantal mooie nabijgelegen golfbanen (binnnen een staal van 80 km en met een maximale reistijd van een uur en een kwartier).

Golf de la Prèze

Een unieke ervaring op loopafstand!

Als golffanaat mag deze baan, die zich op loopafstand van ons vakantiehuis bevindt, eigenlijk niet op je lijstje ontbreken. De spectaculaire natuurlijke ligging met heuvels, bossen en waterpartijen maken deze golfbaan een fantatische unieke ervaring!

Huur je ons huisje? Dan krijg je ook nog eens 25% korting op de greenfee!

Baan / PlaatsAfstand / ReisijdUitsluitend met GVB?GreenfeesAantal holes
(banen)
Rouzède / Golf de la Prèzecirca 2km / loopafstandNeema t/m vrij €49,-
za t/m zo €55,-
18 holes (1 baan)
Pitch & Putt (1 baan)

Andere golfbanen nabij ons vakantiehuis

Baan / PlaatsAfstand / ReisijdUitsluitend met GVB?GreenfeesAantal holes
(banen)
Golf du Genêt / Saint Barthélémy de Bussière23km / circa 23 minOnbekend
ma t/m vrij €25,-
za t/m zo €25,-
9 holes/par 35 (1 baan)
Golf les Petites Chaumes / Garat34km / circa 30 minOnbekendma t/m vrij €10,-
za t/m zo €13,-
9 holes/par 54 pitch & Putt (1 baan)
Golf Club Hirondelle / Angoulême44km / circa 41 min Onbekend18 holes vanaf €28,-
9 holes vanaf €21,-
18 holes (1 baan)
9 holes Pitch & Putt (1 baan)
Golf d’Aubeterre / Aubeterre sur Dronne 64km / circa 60 minLokale regels (raadpleeg de website)9 holes vanaf €20,-9 holes (1 baan)
Golf de Saint Lazare / Limoges68km / circa 60 minOnbekendvanaf €30/ beginners al vanaf €1418 holes (1 baan)
Golf Club de Périgueux / Périgueux76km / circa 67 min Lokale regels (raadpleeg de website)18 holes vanaf €39,-
9 holes vanaf €23,-
Pitch & Putt €10,-
18 holes (1 baan)
9 holes Pitch & Putt (1 baan)
Golf du Cognac / Cognac 80km / circa 60 minLokale regels (raadpleeg de website)Onbekend (voor de greenfee dient u contact op te nemen)18 holes /par 72 (1 baan)
6 holes (1 baan)
Golf de la Porcelaine / Panazol75km / circa 75 min Lokale regels (raadpleeg de website)Onbekend (voor de greenfee dient u contact op te nemen)18 holes (1 baan)
9 holes (1 baan)
Let op: raagpleeg altijd de website van de betreffende golfbaan voor de actuele greenfees

Beginner? Volg lesssen of maak gebruik van pitch & putt banen tijdens je golfreis

Ben je een beginnende golfer en nog niet in het bezit van een GVB? Geen probleem, want bij de diverse banen (nagenoeg alle eerder genoemde) in de regio is het ook mogelijk om lessen te volgen. Daarnaast zijn er ook banen die naast een 18 holes baan ook mooie pitch & putt banen bieden. Zoals de naam eigenlijk al een beetje prijsgeeft, zijn dit kortere laagdrempelige banen die ideaal zijn voor de beginnende golfer. Voor het spelen op deze banen is over het algemeen geen GVB vereist.

Kortom, ook voor de beginnende golfer zijn er voldoende mogelijkheden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de sport of om indien gewenst aan je golfvaardigheden te werken.

Wil je lessen volgen en daarvoor een langere periode in de regio verblijven? Dan is het ook mogelijk om ons vakantiehuis voor langere periode te huren. Vraag hiervoor gerust even naar de mogelijkheden.

Golfvakantie met heerlijk vakantiehuis als perfecte uitvalsbasis

Ons vakantiehuis is de perfecte uitvalbasis voor jouw golfvakantie in Frankrijk. Naast dat het dus om de hoek van een fantatische mooie baan ligt waar zowel je als beginnende golfer als gevorderde golfer terecht kan, zijn er nog meer redenen waarom ons vakantiehuis een fijne uitvalsbasis is, namelijk:

Ruime privé tuin met heerlijke loungeplekjes: om uit te rusten na een ochtend of middag op de baan lopen

Plek voor 6 personen + 5 heerlijke boxsprings: ruimte genoeg of je nu alleen gaat of met het gezin

2 badkamers aanwezig (1 met bad): ideaal voor als je met het gezin of een groep gaat

Toegang tot alle faciliteiten van het vakantiepark: voor als je even toe bent aan iets anders (zwembad, tennisbaan, restaurant etc.).

25% korting op de greenfees naastgelegen golfbaan: lekker, zeker als je van plan bent vaker te gaan golfen

Interesse in ons vakantiehuis voor je golfvakantie? Check de beschikbaarheid!

Het is mogelijk om ons vakantiehuisje te boeken voor korte golfvakanties, zoals een midweek of een weekend maar desgewenst dus ook voor langere periodes. Check hieronder de beschikbaarheid of neem gerust even contact met ons bij vragen.

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Let op:
Er gelden nog wel aanvullende Corona maatregelen in Frankrijk. Laat jezelf dus goed informeren en hou de website van de overheid goed in de gaten voor de laatste status.