Nu 10% korting op meerdere vakantiehuizen! Bekijk details >

Wat zijn de beste wisseldagen?

De keuze voor bepaalde wisseldagen heeft allereerst te maken met persoonlijke voorkeur en daarnaast met de vraag vanuit de doelgroep. Een open deur, maar dat laatste is niet onbelangrijk want je kan wel de voorkeur hebben voor een bepaalde dag, maar als dat niet aansluit bij de doelgroep dan verklein je de kans op verhuren aanzienlijk.

Vaste vs meerdere wisseldagen

Ga je voor flexibileit of voor gemak? Een vaste dag heeft als voordeel dat het simpeler is om te managen. Het is overzichtelijker en zorgt ervoor dat je makkelijker aaneengesloten periodes vehuurd. Het nadeel is daardoor wel dat je minder flexibel bent en mogelijk potentiële geïntesseerden misloopt.

Uiteraard kan je ook voor een hybride vorm kiezen waarbij je in het hoogseizoen wel kiest voor vaste dagen, maar daaromheen voor flexibele wisseldagen. Begin je nog maar net met verhuren en ben je niet zeker van volgeboekte weken in het hoogseizoen? Dan is het zeker het overwegen waard om te starten met flexibele wisseldagen.

Kies je voor flexibele wisseldagen? Zorg er dan wel voor dat dit mogelijk is bij en afgestemd is met eventuele derden partijen, zoals de berheerder en/of de schoonmaakploeg, waarmee je samenwerkt. Zo voorkom je vervelende situaties en dat je te maken krijgt met teleurgestelde huurders.

Weekend vs midweekse wisseldagen

Steeds vaker kiezen vakantiegangers in het hoogseizoen voor een aankomst- en vertrekdag buiten het weekend om. Waarom? De drukte van bijvoorbeeld de zwarte zaterdagen zoveel mogelijk omzeilen en om uiteindelijk tijdens de reis zo min mogelijk vertraging op te lopen door files.

Kortom, tenzij je heel zeker bent van een aanzienlijke dekking in het hoogseizoen is het, het overwegen waard om met een wisseldag te werken die buiten het weekend valt.

Download de VFH Seasonal Demand Monitor

Meer weten over wisseldagen en wanneer er naar vakanties gezocht wordt? Download dan voor slechts €7,49 jouw exemplaar van ons VFH Seasonal Demand Monitor. Elk kwartaal verzamelen wij de periodes waarop gezocht wordt op onze website en stellen op basis hiervan een rapport op met enkele tips. In dit rapport vind je o.a. antwoord op vragen als: welke periodes zijn buiten de schoolvakanties interessant? En wat zijn naast de zaterdag populaire wisseldagen?

Adverteer je met een vakantiehuis bij ons? Dan ontvang je deze gratis!