Nu 10% korting op meerdere vakantiehuizen! Bekijk details >

Wat zijn de beste periodes voor de verhuur?

Heb je een vakantiehuis dat je verhuurd maar waar je ook zelf graag nog naartoe gaat? En twijfel je over welke periodes je dan het beste kan openstellen voor de verhuur en welke je het beste zelf kan gaan om er het maximale uit te halen? Logisch want hoewel een deel best voor de hand ligt, namelijk de (school)vakanties, is er ook een deel dat minder vanzelfsprekend is en waar men soms kansen laat liggen.

Naast het doel wat je hebt met je vakantiehuis hebt zijn er namelijk nog aantal facetten die een rol spelen in het bepalen van de optimale invulling van de boekingskalender, namelijk:

  • De Locatie
  • Het weer
  • Eventuele lokale evenementen

De eerste twee zijn natuurlijk heel erg aan elkaar verbonden maar ook verbonden aan de doelgroep en het type vakantie dat zij zoeken. Zo kan je jezelf wellicht voorstellen dat wintersporters in andere regio’s en periodes zoeken, dan bijvoorbeeld fanatieke vissers die naar een visvakantie opzoek zijn of golfers naar een golfreis.

Stem de verhuurperiodes af op je doel

Het bepalen van de beste vehuurperiodes hangt allereerst volledig af van het doel waarmee je het vakantehuis hebt gekocht. Als je, net zoals wij, het vooral voor jezelf hebt gekocht en er het meeste van de tijd zelf van wilt kunnen genieten, dan ga je natuurlijk uit van je eigen wensen en voorkeuren. Is de verhuur juist belangrijk voor je dan wil je de populaire periodes zoveel mogelijk benutten.

Doe onderzoek naar vakantieseizoenen en doelgroepen

Bij het bepalen van interessante verhuurperiodes is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de doelgroep, of zelfs doelgroepen, en de relevante seizoenen voor deze doelgroepn. Zo zullen stellen zonder kinderen of gezinnen met jonge kinderen andere periodes interessant vinden dan gezinnen met naar schoolgaande kinderen. En zullen de eerder genoemde golfers naar andere periodes kijken dan fantieke visser wanneer zij zich orienteren op een vakantie waarin zij zich vol kunnen storten op hun passie.

Verdiep je daarom dus goed in je beoogde doelgroep en vergeet niet dat er soms meerdere interessante doelgroepen te definiëren zijn met andere behoeftes en andere voorkeuren op het gebied huurperiodes. Zo vind je mogelijk een veel bredere potentiele periode, dan op voorhand gedacht en benut je het potentieel (indien gewenst) volledig.

Download de VFH Seasonal Demand Monitor

Liever tijd besparen? Download dan voor slechts €7,49 jouw exemplaar van ons VFH Seasonal Demand Monitor. Elk kwartaal verzamelen wij de periodes waarop gezocht wordt op onze website en stellen op basis hiervan een rapport op met enkele tips. In dit rapport vind je o.a. antwoord op vragen als: welke periodes zijn buiten de schoolvakanties interessant? En wat zijn naast de zaterdag populaire wisseldagen?

Adverteer je met een vakantiehuis bij ons? Dan ontvang je deze gratis!