Tips van onze huurders suppen op het meer tijdens vakantie frankrijk

Tips van onze huurders: suppen bij Plage de la Chassagne à Videix

Tips van onze huurders suppen op het meer tijdens vakantie frankrijk

Zo nu en dan krijgen we hele leuke tips van onze huurders die we graag met jullie delen. Daarom hebben we deze rubriek in het leven geroepen. Dit keer weer een prachtig meer (Haute-Vienne Charente), namelijk: aan de Plage de la Chassagne à Videix op de rand van het Parc de Naturel Régional Périgord-Limousin in de Dordogne. Waar je volgens onze huurders een heerlijk verfrissende duik kan nemen of heel leuk kan suppen.

We zijn een aantal keer naar de meren in de buurt geweest (Saint-Estèphe en Plage de la Chassagne à Videix). We konden hier goed terecht voor een verfrissende duik en om te suppen. Er is voldoende plek om in de schaduw te liggen/zitten. La Chassagne had onze persoonlijke voorkeur. Aan dit meer hebben we, tijdens een schitterende zonsondergang, gezellig gegeten bij het restaurantje Treiz’Or La Chassagne (in het hoogseizoen is reserveren aan te bevelen)

Fam. Moons
  • 20 km
  • ±25 min

Watersporten; van suppen en waterfietsen tot vissen

Op en rond de meren van Haute-Vienne Charente is dus van alles te doen. Je kan er heerlijk wandelen, relaxen op het strandje of een duik nemen in het meer. Voor de kinderen is er ook een leuk speeltuintje aanwezig. Een meer als deze is echter perfect voor de watersport. Aan het meer kan je dan ook waterfietsen (tegen betaling, vanaf €15) of vissen, maar het leent zich dus ook heel goed voor het steeds populairder wordende suppen.

Het meer is vrij uitgestrekt en loopt over van de La Treize in de La Charente en doorkruist daarmee de grens van de Dordogne en de Charente. Ondanks dat het vrij uitgestrekt is, is het tegelijkertijd ook redelijk overzichtelijk en is er daarnaast tussen 8 juli en 27 augustus van 13.30 uur tot 19.00 uur toezicht op het meer.

Dus wil jij ontspannen en in rust genieten van de natuur? Dan is suppen op de meren van Haute-Vienne Charente zeker de moeite waard!

Eten bij restaurantje Treiz’Or La Chassagne

Heb je dan na al die activiteit een beetje trek of dorst gekregen? Dan kan je voor een hapje en een drankje terecht bij het strandtentje Treiz’Or La Chassagne.

Vanuit hier kijk je uit op het meer en terwijl je bijvoorbeeld geniet van een vleesgerecht, bereid met lokale producten, zoals een entrecote of een gewoon lekker een hamburger.

Liever geen vlees? Kies dan lekker voor een frisse salade en sluit bijvoorbeeld af met één van de heerlijke desserts.

Van plan om er in het hoogseizoen te eten? Dan is het aan te raden om te reseveren.

Suppen gewoon op het meer van het park

Naast dat er in de regio’s meerdere meertjes (zoals Saint-Estèphe een tip van één van onze andere huurders) zijn om lekker te kunnen suppen tijdens je vakantie, is het ook mogelijk om dit op het vakantiepark te doen. Op Village le Chat is een groot meer aanwezig waar je heerlijk kan zwemmen en vissen, maar waar het dus tevens is toegestaan om te suppen. Leuk voor de kids of om het eens uit te proberen zonder daarvoor eerst met de auto op pad te hoeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *