Nu 10% korting op meerdere vakantiehuizen! Bekijk details >

Grotten van Quéroy

Overwegen jij en je gezin een vakantie in de Charente? Of heb je al iets in de regio geboekt en zoek je een leuke en avontuurlijke activiteit tijdens je vakantie? Dan is een bezoek aan de grotten van Quéroy zeker een aanrader!

  • Quéroy
  • 29 km
  • ±28 min
  • ± €6

De Caves Quéroy is een prachtig ondergronds grottenstelsel in het zuid-westen van Frankrijk in de buurt van ons vakantiehuis (op circa 28 min rijden). Je kan hier tijdens een rondleiding door de grotten genieten van adembenemende stalactieten en stalagmieten en leren over de geologie en geschiedenis van het gebied.

De kosten voor toegang tot de grotten inclusief de rondleiding komen neer op ongeveer €6 per persoon (vanaf 4 jaar en ouder). Goed om te weten, tickets kunnen alleen op locatie gekocht en cash betaald worden.

Voor kinderen is een bezoek aan de grotten van Quéroy een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de natuurrijke omgeving van Charente. Ze zullen geïntrigeerd zijn door de wonderlijke vormen en kleuren van de grotten en zullen veel leren over hoe deze zijn gevormd. Hierbij moet wel gezegd worden dat de rondleiding volledig in het Frans wordt gegeven. Indien gewenst kan je wel een ondersteunende tekst in het Engels meekrijgen.

Naast dat de grotten een leuk actief uitje zijn voor kinderen, zijn de rondleidingen ook voor volwassen leerzaam en interessant en bieden de kans om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. De grotten bieden daarnaast de mogelijkheid om hele leuke en vooral mooie foto’s te maken. Dus mocht je een tripje naar de grotten overwegen vergeet dan vooral je telefoon of camera niet mee te nemen voor een paar mooie foto’s!

Interesse? Check de beschikbaarheid van ons vakantiehuis

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Let op:
Er gelden nog wel aanvullende Corona maatregelen in Frankrijk. Laat jezelf dus goed informeren en hou de website van de overheid goed in de gaten voor de laatste status.